Любовь Божья

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: love  
Форум » Forum » Христианские Новости » Висловили протест Росії через Україну (Висловили протест Росії через Україну)
Висловили протест Росії через Україну
loveДата: Понедельник, 03.03.2014, 14:46 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline
Чехія висловила протест Росії через події в Україні. Міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралеквикликав російського посла Сергія Кісельова, щоб повідомити йому, що вважає дії Росії щодо Криму та інших регіонів України «неадекватними та агресивними».

«Застосування військових підрозділів проти суверенної сусідньої держави, з чим погодилася верхня палата парламенту Російської Федерації, є абсолютно невиправданим кроком, який грубо суперечить принципам Організації з безпеки і співробітництва в Європі, а також порушує Статут ООН і так званий Будапештський меморандум від 1994 року, в якому Росія, Сполучені Штати і Великобританія зобов’язалися поважати незалежність і суверенітет України», – цитує слова Любомира Заоралека посольство Черхії в Україні.

Міністр закордонних справ Чехії висловив також підтримку збереженню територіальної цілісності України і закликав Росію «сісти за стіл переговорів, вивести свої війська з Криму і утримуватися від провокацій, які дестабілізують ситуацію у регіоні, і можуть закінчитися кровопролиттям».
 
loveДата: Понедельник, 03.03.2014, 14:47 | Сообщение # 2
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline
Президент Румунії: Кримський прецедент може повторитись у Придністров’ї

Румунський президент Траян Бесеcку засудив російську агресію проти України та вказав на можливість повторення кримського сценарію.Про це йдеться у повідомленні сайту Romania Libera, повідомляє Еспресо.TV.
«Поки що ситуація в Україні не представляє прямої загрози для Румунії, але у середньостроковій та довгостроковій перспективі може скластися ситуація чорноморського конфлікту. Росія порушила кордони суверенної держави», – зазначив румунський президент.
Також Бесеску закликав міжнародне співтовариство до реальних дій на підтримку України, а не лише «заяви про солідарність чи візити ввічливості».
За думкою Бесеску Кримський прецедент може повторитися у Придністров’ї.
 
loveДата: Понедельник, 03.03.2014, 14:53 | Сообщение # 3
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline
Світ почав діяти: Путіну оголошують бойкот і відкликають послів  

Політики країн Заходу від слів про занепокоєння перейшли нарешті до конкретних дій. Зараз у Відні триває позачергове засідання ОБСЄ щодо ситуації в Україні. Так, 90 хвилин говорив учора американський президент Барак Обама із Володимиром Путіним. Розмова тривала по лінії, яку в 1963 році провели між Білим домом і Кремлем для спілкування на найвищому рівні. Вашингтон звинуватив Росію у порушенні суверенітету України. Сполучені Штати засуджують військову інтервенцію Росії на територію незалежної держави і, як наслідок, саботують підготовчий саміт Великої вісімки, який планували в Сочі. Слідом за США летіти у Сочі відмовилася й Канада. Згодом глава МЗС Франції заявляє, що саміт неможливий взагалі, йдеться у сюжеті ТСН 19:30. "Дії росіян суперечать принципам Великої вісімки, тож Франція припиняє підготовку до саміту, доки Росія не схаменеться. Ми підтримуємо територіальну цілісність України. Ми хочемо підтримати нову владу, місія міжнародного валютного фонду матиме план вже за кілька днів", - сказав міністр іноземних справ Франції Лоран Фабіус. 

На знак протесту, свого посла з Москви відкликали Канада і Великобританії. Якщо дипломатичні кроки не принесуть успіху, Росія ризикує отримати міжнародну ізоляцію та економічні санкції. "За військову інтервенцію Москва заплатить свою ціну", – така остання заява Барака Обами. І у Нью-Йорку терміново скликають Раду Безпеки ООН. Однак, констатують західні ЗМІ, на заклики і погрози з Заходу Москва більше не зважає. "Ми маємо покласти край спробам розмовляти з опонентами - етнічними, політичними - мовою сили. Міжнародні події, які збурили інтерес до України, ми маємо відтіснити радикалів, і ми маємо, разом з опонентами у Києві, відмежуватися від радикалів", - заявив представник РФ в ООН Віталій Чуркін. На екстрену нараду в Брюсселі зібралися міністри оборони НАТО. Те, що робить зараз Росія в Україні - це порушення принципів хартії ООН. Це загроза миру та безпеці в Європі. Росія повинна зупинити військову активність та погрози", - зазначив Генеральний секретар ООН Андерс фог Расмуссен. Розкол України може означати розкол у Європі. Уникнути цього закликав глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Канцлер ФРН Ангела Меркель апелювала до Путіна не зазіхати на суверенітет України. Президент Франції закликав зробити все, щоб уникнути воєнної інтервенції.

За екстреним засіданням НАТО пройде екстрене засідання ЄС. Завтра в Брюсселі зберуться міністри закордонних справ ЄС. Очікують єдиної заяви - відповіді 28 країн-членів на російську агресію. "Світ стоїть на порозі конфлікту. Ми навіть не можемо уявити собі його наслідки. Важко навіть думати про можливі погані сценарії, які можуть виникнути після цього конфлікту, свідками якого ми є. Зараз ми всі відчуваємо, як близько Європа, цей європейський регіон наблизився до жахіття. Україна заслуговує на цілковиту міжнародну солідарність", - зазначив Дональд Туск, прем"єр-міністр Польщі.  Вже сьогодні Держсекретар США Джон Керрі назвав дії Москви неймовірним актом агресії і оголосив: Америка і партнери розглядають повну заморозку активів цього агресивного режиму, можуть запровадити візові обмеження для всіх росіян на поїздки до Європи, США та інші країни 

Тим часом, свою думку про методи Росії "захищати" братів по вірі і мові висловлюють біля посольств Російської федерації. У Берліні посольство пікетувало кілька сотень людей. Нобелівський лауреат з літератури, письменниця Герта Мюллер шокована кремлівською агресією. "Я теж хочу висловити протест проти диктатора-імперіаліста Путіна. Я не розумію, чому Україна не може бути незалежною. Путін теж міг би належати до Європи, якби він цього хотів. Як і Україна. Для Путіна "Холодна війна" ніколи не закінчувалася. Це типове кагебістське мислення", - заявила вона. Європейці приголомшені загрозою нової війни на їхніх кордонах. Саме тоді, як тут приготувалися відзначати пам'ятні історичні дати - сто років від початку Першої світової - 75 років від закінчення Другої світової, 25 років падіння Берлінського муру. Коли у Європі так багато говорять про засвоєні уроки історії і потребу миру.  Як діятимуть європейці, з огляду на агресію Кремля, – покаже, чого варті в Європі цінності свободи та солідарності, наскільки Європейський союз заслуговує на отриману високу нагороду - Нобелівську премію миру. Нагадаємо, Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив занепокоєння розвитком ситуації в Україні.
 
loveДата: Понедельник, 03.03.2014, 14:57 | Сообщение # 4
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline
Голова МЗС Нідерландів розповів, коли ЄС може запровадити санкції проти РФ

Через ситуацію у Криму санкції ЄС проти Росії зараз не на порядку денному. Проте вони можуть бути запроваджені, якщо РФ продовжить курс на конфронтацію з Україною. Про це у Брюсселі заявив міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс, пише УНІАН. "Я гадаю, що санкції не стоять на порядку денному сьогодні, але санкції будуть необхідні, якщо нинішній курс, обраний російським керівництвом, триватиме і буде тривати конфронтація", - сказав Тіммерманс.

"Я вірю, що є нагода для пошуку дипломатичного вирішення і що ця нагода буде використана в наступні дні. Я хочу, щоб Росія та Україна дійшли згоди, як дати раду двостороннім проблемам", - сказав глава МЗС Нідерландів. Нагадаємо, Меркель вмовила Путіна на створення міжнародної "місії" щодо Криму.
 
loveДата: Понедельник, 03.03.2014, 14:58 | Сообщение # 5
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline
Австралія скасувала урядові контакти з Росією через введення військ в Україну 

Міністр торгівлі Австралії Андрю Робб скасував свій запланований візит до Росії через рішення президента РФ про введення військ на територію України. Робб відмовився їхати до Росії на знак протесту проти військового вторгнення до України. "Росія мусить відступити. Вона має вивести свої війська з України, і народ України повинен мати право самостійно вирішувати своє майбутнє", – заявив прем'єр-міністр країни під час засідання уряду.

Також Австралія викликала посла РФ для отримання пояснень щодо дій його країни в Україні. Той, у свого чергу, заявив, що ніякого вторгнення на територію України не було, а у Криму діють лише стихійно утворені "загони самооборони". Нагадаємо, раніше у США не впустили російських чиновників.
 
loveДата: Понедельник, 03.03.2014, 15:00 | Сообщение # 6
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline
Голова МЗС Швеції запевнив, що окупація Криму не додасть Росії друзів

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що введення військ у Крим не додасть друзів Росії ні в Європі, ні в світі вцілому. Про це він заявив перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ з обговорення ситуації у Криму. Більдт заявив, що мирне вирішення ситуації на півострові є неможливим до тих пір, доки російські війська не повернуться на бази постійної дислокації. "Ми дуже суворо засуджуємо окупацію, яка є агресією Росії проти України, як ми бачимо на тлі окупації Криму. Ми, звичайно, хотіли б політичного врегулювання, щоб російські сили були виведені і також щоб була усунута погроза вторгнення до цілої України, як висловлено в позиції Ради федерації", - сказав Більдт. При цьому шведський дипломат зауважив, що політичне вирішення конфлікту не буде швидким. 

"Багато хто в Росії вражений їхньою військовою силою. Але після якогось часу вони побачать обмеженість цієї сили. Військова сила - не шлях набуття друзів у Європі і світі", - додав він. Нагадаємо, напередодні німецьке видання Deutsche Welle писало, що Путіна не лякають слова, а воювати за Україну Захід не спішить. Раніше в США заявили, що Росія може опинитися в економічній ізоляції та "вилетіти" з G8.  В перед тим Вашингтон закликав Росію негайно піти з Криму, а Великобританія вимагає пояснень.
 
loveДата: Понедельник, 03.03.2014, 16:35 | Сообщение # 7
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline
Китай: Мы поддерживаем территориальную целостность Украины

Китай уважает независимость, суверенитет и территориальную целостность Украины, заявили в МИД КНР

Китай глубоко озабочен ситуацией, сложившейся в Украине, и призывает заинтересованные стороны стремиться к политическому решению разногласий посредством диалога и переговоров на основе уважения международного права и норм международных отношений для обеспечения мира и стабильности в регионе, заявил сегодня официальный представитель МИД КНР Цинь Ган.
"Мы крайне осуждаем насильственные акты, возникшие в предыдущие дни в Украине", - отметил Ган, добавив, что Китай всегда призывал заинтересованные стороны Украины к мирному решению внутренних разногласий в рамках закона, реальной защите законных интересов украинского народа разных национальностей и скорейшему восстановлению нормального режима социального порядка, передает агентство Синхуа.
Китай издавна придерживается принципа невмешательства во внутренние дела, уважает независимость, суверенитет и территориальную целостность Украины, констатировал он.
Китайская сторона будет пристально следить за ходом развития ситуации в Украине, отметил представитель китайского внешнеполитического ведомства.
Напомним, вчера Совет Федерации РФ одобрил ввод армии России в Украину. Ранее за соответствующей санкцией к Совету Федерации обратился российский президент Владимир Путин, мотивируя это "экстраординарной ситуацией" в Украине.
Перед этим в ряде регионов Украины прошли акции протеста людей с призывом о присоединении к России. Среди организаторов протестов - маргинальные пророссийские организации. Кроме того, большинство участников протестов - приезжие граждане России. Они штурмуют государственные здания и выдвигают требования якобы от лица граждан Украины.

Страны-члены НАТО провели экстренное заседание по поводу действий России против Украины. Итог заседания - Россия должна немедленно убрать все войска из Украины и отказаться от планов вторжения. НАТО целиком и полностью на стороне Украины и готово поддержать целостность страны. Министры обороны ЕС и США также отдельно провели экстренные переговоры. Президент США Барак Обама полтора часа убеждал главу РФ Владимира Путина отказаться от своих замыслов, пригрозив международной изоляцией. Весь Западный мир осудил действия России и предостерег Москву от войны с Украиной, призвав отказаться от провокаций и увести солдат из Крыма.
 
Форум » Forum » Христианские Новости » Висловили протест Росії через Україну (Висловили протест Росії через Україну)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: