ДИТЯЧА ПОЕЗІЯ
|
|
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:50 | Сообщение # 26 |
Генералиссимус
Статус: Offline
| Світлий ранок Перлами та златом Роси розлились, У святкові шати Яблуньки вдяглись. Прокидайтесь, діти, Ранок вже настав! Горобець привітно Пісню заспівав. Божого творіння Велич і краса Славлять воскресіння Господа Христа. Хай цей хор дитячий — Пісенька проста Прославляє дзвінко Славний день Христа. Віктор Борщ
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:50 | Сообщение # 27 |
Генералиссимус
| Займався схід рожевою зорею, Стрічали ранок радісні поля, І дихала вологою своєю Святково вбрана квітами земля. А навкруги природа вся співала, Злітала пісня в голубінь небес. І небо землю радісно вітало, Бо сталось диво — Божий Син воскрес! Він з гробу встав, порвав тенета смерті І сили зла навіки переміг, Щоб ти, мій любий друже, після смерті Навіки з Ним у небі жити зміг. Нехай в цей день із уст хваління ллється Христу, що з мертвих задля нас устав. Нехай бринить подяка в кожнім серці За радість ту, що нам Господь послав. Всміхалось сонце золотим промінням, Щось вітер квітам шепотів в полях. Співала пісню торжества спасіння В весняні шати прибрана земля… Тарас Вихованець
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:51 | Сообщение # 28 |
Генералиссимус
| Плід несу — дитячу святість На моїм городі сонях Квітне-розквітає І за сонцем пильно-пильно Він спостерігає. Ріс, до сонечка тягнувся, Радісний, високий, І на сонечко став схожий, Мій золотоокий. Я на небо теж дивлюся, Бачу милість Божу. Бо на Господа Ісуса Хочу бути схожим. Олена Мікула
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:52 | Сообщение # 29 |
Генералиссимус
| З серденьком співучим Вранці прокидайся, Та весь день з Ісусом Ти не розлучайся. Треба тобі мати Святість в кожнім слові Аби бути свідком Божої любові. Автор невідомий
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:52 | Сообщение # 30 |
Генералиссимус
| Так святково стало за вікном, Ще й кімнату світлом огорнуло; Це зима, махнувши враз крилом, Землю всю у біле одягнула. Тихо, урочисто так кругом, Сніг пахучий землю укриває, Всі стежинки пухом замело, Повз вікно зоринки пролітають. І мені б таку ось чистоту: Ясно в думці, і у дусі чисто, Як в сніжинок, що в вікні плетуть Чистоти небесної намисто. Віра Осипова
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:52 | Сообщение # 31 |
Генералиссимус
| Я малий, і я співаю — Про Ісуса пісня лине. Щиро Бога прославляю, За усе Його творіння Заспіваю я про небо Про нетліннеє багатство. Знаю, що Христос до Себе І мене візьме у Царство. Я з Христом завжди, усюди, Він — мій ніжний, добрий Пастир. Серце б’ється в моїх грудях — Лише в Бозі моє щастя! Автор невідомий
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:52 | Сообщение # 32 |
Генералиссимус
| Скажи, Всевишній, Вічний Боже, Що збудувати Тобі може Малий, безсилий чоловік У свій земний короткий вік? Що дасть творіння для Творця, Щоб від Всевишнього Отця Почути голос в тишині: «Приємне ти зробив Мені» Коли престол Твій — це краса — Святі безмежні небеса; Земля підніжжя ніг Твоїх, То що у немочах моїх При силі зовсім незначній Збудую величі Твоїй? Тобі, Спасителю, віддам Себе самого в Божий храм. Сам освяти оселю цю. Мене, заблукану вівцю, Прийми, ласкавий Пастир мій! Дай завжди чути голос Твій. Відчуть допоможи тепло, Яке в храмину увійшло. Живи і дій у домі цім І духом наповняй Твоїм; Зміцни нам вірності союз, Мій милий Боже, мій Ісус! Благаю, Господи , цей храм Зміцни і бережи Ти Сам. Тримай мене в Своїй руці – Допомагай Своїй вівці По стежці праведності йти Вслід за Тобою до мети, Щоб увійти в небесний дім, Який приготував Ти всім, Тим, хто себе віддав Христу В оселю істинну, святу. Автор невідомий
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:52 | Сообщение # 33 |
Генералиссимус
| В нас удома суперечка: Ми чекаєм, щоб нарешті Тепле літечко прийшло І плоди нам принесло. Із усіх плодів найбільше Мама полюбляє вишню. Тато жде медові груші, Бо він груші любить дуже. Я завжди чекаю літа: «Ну коли ж то буде зріти Ця червона і смачна Полуниця запашна?!» Кожен хоче, щоб достиг Найсмачніший із плодів: «Швидше б вже настали дні, Щоби з’їсти їх мені!» Але прийде та хвилина У Новім Єрусалимі Буде дерево рости, А на нім такі плоди — Кожен, хто їх покуштує, Смак улюблений відчує. Тільки треба жити нам Так, щоб потім бути там! Ольга Лазарук
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:53 | Сообщение # 34 |
Генералиссимус
| Батьківщина Що знаю я про Батьківщину? Що це мій край, моя земля, Що це — країна Україна, Її річки, лиси, поля. Що тут мій рід пустив коріння, Діди і прадіди жили, Що моїх предків покоління З цієї виросли землі. Що Бог Великий і Єдиний Вкраїну нашу захистить, Пошле добробут Батьківщині, Її з небес благословить! Валентина Новомирова
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:53 | Сообщение # 35 |
Генералиссимус
| Джерело на Голгофі Заспівало серце — Пташка на долоні — Принесу відерце, Поставлю на ослоні. Хто із подорожніх В дім мій завітає, То нап’ється кожний, Господа згадає. А як хоче знати, Воду де беру, На Голгофу радо Я його веду. Джерело там б’ється І блакить сія. Пий же, спрагле серце, Та вода — твоя. Олена Тищак
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:53 | Сообщение # 36 |
Генералиссимус
| Мир вам браття! Мир вам друзі! Мир хай буде у рідні, У великій, славній, дружній, Що зібралася в ці дні. Ми — найменші християни, Поклоняємось Христу. За любов, що є між нами, Дуже вдячні ми Йому. За погожу, теплу днину, За єднання у цей час, Дякуємо, Спасе, щиро, Що живеш Ти поміж нас. Автор невідомий
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:53 | Сообщение # 37 |
Генералиссимус
| Весна прийшла І знову прийшла весна, Зникає з душі тривога, Земля пробудилась, вона Творця величає свого. Розтанув холодний сніг, Всміхається день привітно. І радісно так мені, Душа, як фіалка, квітне. Весна нам тепло несе, Прогнавши сувору зиму. Цвіте, зеленіє все, Пташок пісня в небо лине. Здається, природа вся Нам каже, що літо скоро, Як жаль, що не всі серця Радіють в цю дивну пору. Якщо в тебе, друже мій, Постійно душа сумує, Це значить, що й досі в ній Ще люта зима панує. Прокинься зі свого сну! Христос тебе кличе — чуєш? Покайся, й тоді весну В душі ти своїй відчуєш. Олександр Войтицький
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:53 | Сообщение # 38 |
Генералиссимус
| Онукові Як прекрасно, рідний, бути Божим сином, Дарувати людям мудрості плоди. Розділить з голодним їжу і хлібину, Змученим від спраги принести води. Взимку, ніби сонце, всім серця зігріти, Радістю світитись і в похмурий день; Ангелом до ближніх в хату прилетіти, Щоб розквітли душі від твоїх пісень. Вмій підтримать того, хто з дороги збився І розвіять грізні хмари навкруги, Від руки твоєї хворий щоб зцілився Й друзями зробились люті вороги. Поможи стать людям щирими, мов діти, Хто в житті зневіривсь, хай всміхнеться знов, — Щоб життя прекрасне почалось у світі, Скрізь запанували: спокій, мир, любов! В. М. Герасимюк
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:53 | Сообщение # 39 |
Генералиссимус
| Десь за горизонтом Десь за горизонтом Спать лягає сонце; Скоро місяць гляне У моє віконце. Зношу рученята І підводжу очі: «Говори зі мною, Милосердний Отче! Прошу охорони І молюсь до Тебе — Ангелом Господнім Опустися з неба. Крилами Своїми Обгорни з любов’ю Всю мою родину, Дай нам всім здоров’я. Радості і щастя І дорослим, й дітям; Відверни нещастя І війну на світі. Ти благословляй нас І зігрій теплом, Щоб спокійно спалось Під Твоїм крилом». В. М. Герасимюк
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:54 | Сообщение # 40 |
Генералиссимус
| Дитяча молитва Боже мій Всевишній, Все в Твоїх руках; Сонечком смієшся В синіх небесах. Бачиш все і чуєш, Нас прощаєш знов, Щедро всім даруєш Ти Свою любов. Я — Твоє творіння, Ангельське, земне; Милістю Своєю Огорни мене. Розкажи як жити, Шлях мій освіти. Я ж такий маленький — Будь зі мною Ти. В. М. Герасимюк
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:54 | Сообщение # 41 |
Генералиссимус
| Темрява Вечір огортає Села і міста. В дім мій заповзає Темрява густа. Швидко до матусі З острахом тулюсь, Щиро признаюся, Як пітьми боюсь. «Дивно, — каже ненька, Бог з тобою,сину, Ти вже не маленький Й в хаті не один. Знаєш, що Спаситель Лихо переміг, Щоб сміливо жити Той, хто з Богом, міг. Вірний захист маєш У Його руках — Нащо ж ти впускаєш В серденько той страх? Наш Ісус Спаситель З нами кожну мить. Учить нас як жити І від зла хранить. Він пітьму розвіяв, Зміг здолати страх І любов посіяв В праведних серцях». Темряви нічної Більше не боюсь, Бо завжди зі мною Люблячий Ісус! В. М. Герасимюк
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:54 | Сообщение # 42 |
Генералиссимус
| Все творяння славить Бога На світанку спів пташиний В небеса до Бога лине, До Царя царів. Хвалить Його сад квітками, Солов’їними піснями Лине, лине спів! Трави шлють свій подих чистий, Всі у росянім намисті. А вітрець легкий І метелик на шипшині, І береза, і ялина Кажуть: «Бог благий!» Все живе, усе творіння, Господу несе хваління — Тільки подивись. І сьогодні в день цей ясний, Вдячний будь за мир та щастя, Богові вклонись! Оксана Ладна
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:54 | Сообщение # 43 |
Генералиссимус
| Бог А чи знаєте ви, діти, Хто створив птахів і квіти, Сонце, місяць, небо, зорі, Ріки і струмки прозорі? Хто про все оце подбав, Хто нам все подарував? Хто підніс високо гори, Океану дав простори, Відокремив день від ночі І чиї пильнують очі, Аби справно дні минали І ніщо не зруйнувалось? Бог створив цей світ і нас – І Він з нами повсякчас! Іванна Щедріна
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:55 | Сообщение # 44 |
Генералиссимус
| Хваління Зірочки у небі І птахи у лісі, Бджілки у садочку, Ластівки у стрісі Бога прославляють, Богові співають Золоте курчатко Й горобець сіренький, Півник-забіяка Та шпачок маленький Бога прославляють Богові співають. Вся моя родина: Тато і матуся, Я, мала дитина І стара бабуся — Бога прославляє, Богові співає! Олена Олевська
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:55 | Сообщение # 45 |
Генералиссимус
| Я дякую Прекрасне, мій Господь, Твоє творіння. А я – малесенька краплиночка його. І моє серце шле Тобі хваління, Тобі — Творцю, Володарю всього. В Твоїх руках земля, планети, зорі — Усе, що Ти створив, мій Цар царів. І я радію, що мене з любов’ю Ведеш вперед найкращим із шляхів. Я дякую Тобі за Твого Сина, Що на Голгофі за весь світ страждав, Я дякую, що Ти для нас спасіння І вічнеє життя подарував. Степан Загорулько * * * Для злих і добрих світить сонце Так милосердно, ніжно так. У кожне дивиться віконце: Тут — вірні є, там — суєта. Бог милостивий, терпеливий І радість і життя дає. Для злих і добрих — хлібні ниви, Для всіх веселонька встає. То ж треба, друзі, Господеві Нам щиро дякувать за це, Тож треба в кожнім, в кожнім дневі, Господнє бачити лице. Допомогти старим і хворим, Не шкодувати теплих слів. Добро робити злим і добрим, Так, як Христос колись робив. Світлана Ярема
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:55 | Сообщение # 46 |
Генералиссимус
| Горобці На подвір’ї — ців та ців — Сперечались горобці, Хто мудріший з-поміж них. Цінь-цвірінь! А котик — плиг, Взяв обох їх — тільки пух Вітерець розніс навкруг. Сперечались до пори, Доки котик помирив. Ну, а вам щодня, малята, Треба добре пам’ятати, Що Ісус нас вчить у Слові Жити в мирі і любові. Автор невідомий Довіряю Ісусу Коли читати я учуся, Писати літери, тоді Я покладаюсь на Ісуса, Щоб допоміг мені в труді. Коли в душі моїй тривога, Хвороба раптом — і знеміг — То покладаюсь знов на Нього, Аби мені Він допоміг. З Христом спокійно так і легко, Йому молитву я складу… Вже, вірю, час той недалеко, Коли до Нього я прийду. А вам, малята, дам пораду, Хоч в ній немає новизни: Господь вісім тим дарує радість, Хто правге зустрічі із Ним. Автор невідомий
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:56 | Сообщение # 47 |
Генералиссимус
| Країна знань
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:56 | Сообщение # 48 |
Генералиссимус
| Облітає листя Облітає листя — листопад… Йдуть дощі з холодними вітрами. Спорожнів, затих розлогий сад — Значить, вже й зима не за горами? За вікном коротші стали дні, Вечорами довгими до ночі Бабця знов розказує мені Про Христа, Якого стріти хочу. Сергій Рачинець
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:56 | Сообщение # 49 |
Генералиссимус
| Йду до школи Нині йду у перший клас — Як не помолитися? Допоможе мені Спас На «відмінно» вчитися. Щоб збагнути світ змогла — Справжнє Боже твориво, — Щоб душа моя цвіла Так, як небо зорями, Щоб, як яблунька в саду, Радістю світитися… Нині я до школи йду, — Хоч би не спізнитися. Сергій Рачинець
|
|
| |
yulya | Дата: Среда, 28.04.2010, 19:56 | Сообщение # 50 |
Генералиссимус
| Ти — Господь мій! Ти — Господь мій, Ти — Учитель! Небагато маю літ. Научи добро творити, Берегти від кривди світ. Шанувати батька й матір, Друзів відданих найти. Хочу я у серці мати Ту любов, що маєш Ти, Бо вона — як сонце ясне. Хто глибінь її збагне? О, Учителю прекрасний, Вчи мене, учи мене! Сергій Рачинець
|
|
| |