Любовь Божья

Реклама

Поиск

Главная » Статьи » Сергей Винковский » текст

Сергій Вінковський - Борг – це плата за вчорашнє задоволення...

Слово «криза»  означає «перелом, відділення». Думаю, багато з нас переживали кризові ситуації під час хвороби. І ми розуміли, що після цієї кризи настане або погіршення, або покращення.

Криза – це мовби пік. Це свого роду іспит – на що ми робили ставки, на чому будували свою довіру. Мене дивує, як швидко, всього за кілька місяців, зруйновано так багато основ, на яких люди будували своє життя. Гроші стають нічого не варті. Нерухомість перетворюється на тягар, якого не можна позбутися. А коли немає грошей, і друзі десь зникають.

На що сьогодні можна спертися? Я дякую Богу за те, що багатьох людей по всьому світу криза не торкається. Це люди, які своє життя будують на вірі в Бога.

Нагадаємо одну історію з життя Ісуса Христа. Разом з учнями Він на човні перепливав озеро. «І знялася ось буря велика, а хвилі вливалися в човен, аж човен водою вже був переповнився! А Він спав на кормі на подушці. І вони розбудили Його і сказали Йому: «Учителю, чи тобі байдуже, що ми гинемо?». Тоді Він встав і вітрові заборонив, і до моря сказав: «Мовчи, перестань!». І стих вітер, і тиша велика настала. І сказав Він до них: «Чого ви такі полохливі? Чому віри немаєте?» (Марка 4:37-40).

Учні не за Господа перелякалися, а за себе. І дорікнули, мовляв Йому до них діла немає, хоча вже не раз були свідками Його чудес. Так і сьогодні люди вірять, що Ісус колись творив чудеса, але не вірять, що сьогодні, зараз Він так само може простягнути руку допомоги.

Нам треба вірити в це, адже в нашому житті не раз дують сильні вітри і приходять шторми. Причини цього різні. Інколи кризи приходять через наші неправильні рішення. Багато людей знають, що не треба робити те чи інше, їх застерігають: не залазь у борги, не бери кредит, бо не зможеш виплатити. Але він страх як хоче їздити на тому авто. А тепер пішки ходить, бо на бензин не має.

Кризи виникають і внаслідок впливу демонічних. Не всі вірять в їх існування, і самі ж демони підтримують це невірство. Диявол має певну владу, і якщо в нас немає віри в Господа Ісуса Христа, то немає і сили відбити демонічну атаку.

Третя причина: криза – це частина нашого життя. Народжуючись, немовля одразу стикається  з проблемами екології, мікробами і т. д. Неможливо уникнути труднощів у школі, на роботі, на виробництві. Біблія застерігає, що через великі утиски доводиться входити до Божого Царства.

Криза буває і тому, що Господь допускає її (див. Послання до Євреїв 12:25-26). Однак сьогодні люди по всій землі дійшли до такого стану, що думають, начебто вони  - володарі свого життя. І тому найвищі економічні уми не можуть знайти відповіді на питання, як сталося, що почалася така глобальна криза. А це Бог хитає землею, і хитає сильно.

То що нам робити? У будь-якій кризовій ситуації ми найперше повинні зробити основою свого життя віру в Ісуса Христа. А Він навчав не турбуватися , що нам їсти і пити і в що зодягнутися, бо Отець Небесний знає, чого ми потребуємо. Наша справа шукати Царства Божого, а все решта нам додасться. Не приймаймо страху – він не від Бога. Ісус любить нас і попіклується про нас. Дуже виграють ті люди, які в це вірять.

По-друге, ми повинні вірити в пророче слово Бога. Він накаже бурі затихнути – і буря затихне. Ця криза прийшла для того, щоб люди схаменулися і збагнули, що все залежить від Бога, а не від них самих.

Один чоловік показував мені товстий гаманець з грішми і хизувався, мовляв, ось його бог. Та дуже скоро в його життя прийшла страшна хвороба, і той гаманець різко схуд. А що це за бог, що так худне? Чи можна надіятися на такого бога? Тому ця криза – ще один шанс для тих, хто досі не покладав свою надію на Бога.

І нарешті, треба бути по-мудрому  практичними. Треба спілкуватися з Богом, щоб вміти розумно вести свій бізнес або будувати свою сімюЯкщо ми спілкуємося з Ним через читання і молитву, Бог завжди зупинить нас від прийняття нерозумних рішень і вкаже на правильне вирішення. Я вірю в це.

Наступний практичний крок – вірність Богові у повернені Йому десятої частини того, що Він  нам і дав. Біблія запевняє, що тоді ми будемо захищені і збережені від усякого роду лихих несподіванок; і ще каже: «Давайте – і буде вам дано».

Далі – не залазьте в борги, утікайте від них. Борг – це плата за вчорашнє задоволення. Тому плануймо сімейний бюджет відповідно до своїх прибутків, а не бажань. Наше гасло – економія. Треба вчитися заощаджувати. Треба бути розсудливим і питати в Бога, де працювати, щоб наші прибутки давали нам змогу годувати сімю.

Ми повинні благословляти людей, допомагати їм і служити Богові тим, що маємо. Треба шукати Божої присутності у своєму молитовному житті.

І останнє – ми повинні бути смиренними перед Богом. «Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать. Тож покоріться Богові та спротивляйтесь дияволові – той утече він від вас. Очисьте руки, грішні, та серця освятіть, двоєдушні!» (Якова 4:6-8).

Коли ми ходимо в смиренні перед Богом, Він нам завжди допомагає. І ось який рецепт від усякої кризи знаходимо в Біблії: «Якщо я замкну небеса, і не буде дощу, і якщо накажу сарані поїсти землю, і якщо нашлю моровицю на народ Мій, і впокоряться люди Мої, що над ними кличеться Ім’я Моє, і помоляться, і будуть шукати Ім’я Мого, і повернуть зі злих своїх доріг, то Я вислухаю з небес, і прощу їхній гріх та й вилікую їхній Край!» (2 Хронік 7:13-14).

Ось що треба робити! А для тих, хто в Бозі, кризи не існує!

Категория: текст | Добавил: love (26.03.2012)
Просмотров: 1190 | Рейтинг: 5.0/2
система комментирования CACKLE

меню

Аудио [13]
Видео [96]
текст [9]

Библия онлайн

Библия

Молитва

Мы в соцсетях

Реклама