Любовь Божья

Реклама

Поиск

Главная » Статьи » Ник Вуджисик » Текст

Нік Вуйчіч - крок за кроком поруч з Богом



Подаємо вам сьогодні фрагмент промови до молоді Ніка Вуйчіча: "Я вважав, що перш, ніж присвятити своє життя Богу, повинен стати досконалим. Думав, що ще доволі молодий, недостатньо мудрий, тому Бог не може використовувати мене для служіння Йому, що спочатку мушу виправити усі свої недоліки. Знав: Бог – Святий. Він створив Всесвіт – все, що ми бачимо, все, що ми чуємо. А хто я такий, щоб молитися Самому Богові, щоб мати можливість провести з Ним вічність?!".



Я почав замислюватися про своє життя, коли мені було лише вісім, і, знаєте, я вважав, що воно не варте того, щоб його прожити. Але є обітниці, які нам дав Бог і в які треба вірити. Я хочу, щоб ви знали: як би ви далеко не були від Нього, якими б недосяжними не здавалися вам Божі плани на ваше життя, перемога обов’язково прийде. Але станеться це лише тоді, коли ви усвідомите, що власними зусиллями нічого не зможете досягти.

І я теж не міг нічого своїми силами. Ви не уявляєте, скільки в мене колись було страхів. Я боявся свого майбутнього. Але знав, що то було не від Бога, бо Він не дає дух боязні. Навпаки, Господь дбає про наше життя, навіть у дрібницях. Знайте, що Бог ніколи не забуває про вас – так говорить Слово. Завжди пам’ятайте, що Небесний Батько приготував для вас більше дорогоцінних дарів, ніж піщинок на землі. Ваше ім’я написано на Його долонях. Кожен із нас має від Бога своє покликання, таланти і випробування.

Не збираюсь порівнювати ваші страждання з моїми. Та й неважливо, що саме ви зараз переживаєте, які злигодні вам дошкуляють. Головне - будьте певні, що Всевишній поруч і обов’язково допоможе вам усе подолати. Бог знає всяку вашу нужду.

Але є щось ще більш прекрасне, ніж перемога над важкими обставинами. Я хочу щоб ви зрозуміли, що можна жити у скрутних умовах і в той же час з радістю прославляти Господа. Я колись багато й гаряче молився, щоби Бог дав мені руки і ноги. Сподівався, що в Його плани входить сотворення чуда у моєму житті і одного разу руки і ноги таки з’являться. Я б тоді зміг свідчити всьому світу про Божу силу і приводити людей до пізнання Ісуса. Так я собі думав. Та Господь щодо мене мав інший задум. На всі мої численні прохання Він одного разу відповів: «Нік! Ти і є чудо!». Гадаю, що з цим твердженням сьогодні ніхто не буде сперечатися, бо перед вами стоїть людина без рук і без ніг, але з радісною усмішкою на обличчі.

Чому Бог допускає в нашому сьогоденні всякі біди, хвороби і напасті? Цього вам ніхто не скаже. І я також. І не факт, що Він змінить обставини, в яких ви опинилися. Але може змінити ваше сприйняття себе і власного становища. Так ви можете стати переможцем своїх негараздів. Люди, які проходять через ті ж незгоди, які випали на вашу долю, спостерігаючи за вашим успіхом, підуть слідом за вами. Таким чином, щоб змінити чиєсь життя, Господь може використовувати вас ще більш потужно, ніж мене. Чому? Тому що я не страждав на анорексію, не жив у неблагополучній сім’ї, не піддавався насильству. А хтось переживає і таке. До речі, можуть минути роки, поки ви переможете свої обставини і подаруєте комусь надію. Так, це важко. Мене часто запитують: Ніку, як тобі вдалося, як ти зміг стати таким, як ти є? Відповідь одна: тільки поруч з Богом крок за кроком, крок за кроком, крок за кроком…

Я не одразу потрапив на цю благословенну стезю. Найбільшою перешкодою на шляху до Бога були мої переконання. Я вважав, що перш, ніж присвятити своє життя Богу, повинен стати досконалим. Думав, що ще доволі молодий, недостатньо мудрий, тому Бог не може використовувати мене для служіння Йому, що спочатку мушу виправити усі свої недоліки. Знав: Бог – Святий. Він створив Всесвіт – все, що ми бачимо, все, що ми чуємо. А хто я такий, щоб молитися Самому Богові, щоб мати можливість провести з Ним вічність?!

Можливо, ви про себе думаєте інакше, приблизно так: я, мовляв, взагалі-то досить хороша людина - в міру добра, щедра, працьовита. Та вам потрібно зрозуміти: якщо на чистому аркуші паперу поставити хоча б одну цятку, то він вже не буде чистим. Ви збрехали хоч раз? Хоч раз украли? Чи, може, дружині колись зрадили? Хоч раз палали пожадливістю, заздрили, ненавиділи?.. Вибачте, але ви грішник і заслуговуєте вічного відлучення від Бога, тобто смерті.

Але так Бог полюбив світ, що віддав у жертву Свого Однородженого Сина. Ісус узяв на Себе всі ваші «плями», всі ваші гріхи і погані вчинки. Господь помер на хресті мученицькою смертю, а через три дні воскрес. Заради того, щоб ви мали життя, Він переміг смерть. Ісус Христос завжди чекає, коли ви звернетесь до Нього у щирій молитві. Як тільки ви покличете Його, Він наповнить ваше серце Святим Духом. І неважливо, скільки і яких гріхів ви наробили. Перемога приходить тоді, коли ви відвертаєтеся від нечестивого життя, каєтесь і запрошуєте Божого Сина стати вашим Господом. Розпочніть свій шлях до Бога з молитви:

Господи Ісусе! Я приходжу до Тебе сьогодні. Я дякую Тобі за те, що Ти любиш мене так сильно, що помер на хресті за мої гріхи. Я так шкодую про всі свої погані вчинки! Будь ласка, прости мені. Дорогий Господи, увійди в моє життя, наповни мене Твоїм Святим Духом, щоб я міг бути тим, ким Ти хочеш. Зміни моє серце, віднови мій розум, щоб я міг прославляти Тебе і щоб я міг говорити іншим, як Ти любиш їх, і що у Тебе є для них свій план. Допоможи мені, Господи, коли мені здається, що Ти залишив мене. Дай мені впевненість, що Ти ніколи не покинеш мене і що кожного разу, коли я молюся, Ти чуєш мою молитву. Допоможи мені довіритися Тобі. Зміни мої думки, зміни моє життя. І коли я терплю невдачі і падаю, підніми мене і дай мені сили стояти твердо. Я хочу пізнати Тебе сьогодні. В ім’я Христа я прошу. Амінь.

За матеріалами: taringa.net , mistonagori.com.ua

Категория: Текст | Добавил: love (12.12.2013)
Просмотров: 1038 | Рейтинг: 0.0/0
система комментирования CACKLE

меню

Видео [20]
Аудио [2]
Текст [5]

Библия онлайн

Библия

Молитва

Мы в соцсетях

Реклама