Любовь Божья

Реклама

Поиск

Главная » Статьи » Другие проповедники » Фильми

Ростислав Шкиндер - Безкомпромісність Мойсея
Ростислав Шкиндер - Безкомпромісність Мойсея

Безкомпромісність Мойсея

Автор: Ростислав Шкиндер
"Бо ходячи в тілі, не за тілом воюємо ми, зброя бо нашого воювання не тілесна, але міцна Богом на зруйнування твердинь, ми руйнуємо задуми, і всяке винесення, що підіймається проти пізнання Бога, і полонимо всяке знання на послух Христові, і покарати ми готові всякий непослух, коли здійсниться послух ваш" (2Кор.10:3-6).

Наша молитва віри – це велике знаряддя. Ми воюємо, і Господь дає перемогу в духовному світі і ми це фізично бачимо, як каються, як зцілюються люди, як змінюються ситуації, за які ми молимось.
Я бажаю звернути увагу на те, як воював Мойсей. Мойсей не йшов на компроміс з умовами Фараона. Він стояв на своєму, відстоював в точності ті умови, які дав йому Господь. Це є урок для нас, щоб ми ніколи не опускали рук і ніколи не падали духом, коли ворог вимагає своїх умов. Бо ми не одні, бо з нами Господь. І знаряддя наші сильні на зруйнування твердинь темних диявольських сил. Хоч, можливо на перший погляд - ніякої надії нема, мій рідний, мій близький, мій родич напевно вже ніколи не зміниться. Але є Господь на небі. Хвала Йому! І Він змінює самі безнадійні ситуації на чудові, коли ми віримо і твердо стоїмо у вірі, як написано: "Пильнуйте, стійте у вірі, будьте мужні, будьте міцні" (1Кор.16:13).
Господній поклик Мойсея на служіння
6 І сказав: Я Бог батька твого, Бог Авраама, Бог Ісака й Бог Якова! І сховав Мойсей обличчя своє, бо боявся споглянуть на Бога!
7 І промовив Господь: Я справді бачив біду Свого народу, що в Єгипті, і почув його зойк перед його гнобителями, бо пізнав Я болі його.
8 І Я зійшов, щоб визволити його з єгипетської руки, та щоб вивести його з цього краю до Краю доброго й широкого, до Краю, що тече молоком та медом до місця ханаанеянина, і хіттеянина, і амореянина, і періззеянина, і хіввеянина, і євусеянина.
9 А тепер ось зойк Ізраїлевих синів дійшов до Мене, і Я також побачив той утиск, що ним єгиптяни їх тиснуть.
10 А тепер іди ж, і Я пошлю тебе до фараона, і виведи з Єгипту народ Мій, синів Ізраїлевих!
(Вих.3:6-10)
Мойсей розпочав служіння
1 А потім прийшли Мойсей й Аарон, та й сказали до фараона: Так сказав Господь, Бог Ізраїлів: Відпусти народ Мій, і нехай вони святкують Мені на пустині!
2 А фараон відказав: Хто Господь, що послухаюсь слова Його, щоб відпустити Ізраїля? Не знаю Господа, і також Ізраїля не відпущу! (Вих.5:1-2)
Мойсей впевнений, що Господь буде вступатися за нього. І Господь починає воювати за свій народ, за своїх дітей. Господь розпочав війну проти сильного. Фараон був сильніший за Мойсея і за весь Ізраїль. У фараона армія сильна, але він не був сильніший проти Господа. Є такий вислів: «Не кажи Богові яка в тебе велика проблема, а скажи проблемі, який в тебе великий Бог». Наш Бог більший за всяку проблему. Хоч вона може бути більша нас, але наш Бог є більший за будь-які катаклізми життя. І Бог сказав: “Я буду воювати за тебе, це Моя війна. Ваша сила, лишатись у спокої”. "Господь буде воювати за вас, а ви мовчіть!" (Вих.14:14).
Перша умова фараона - провалилась
"І сказав фараон: Я відпущу вас, і ви принесете жертву Господеві, Богові вашому на пустині. Тільки далеко не віддаляйтесь, ідучи. Моліться за мене!" (Вих.8:24).
Одна кара, друга кара, третя кара, четверта кара – це удари Божі по фараону та його народу. Це війна з духами злоби піднебесної, які тримали контроль над Єгиптом. І тоді фараон кличе Мойсея, і починає здаватися. Мойсей на це не дав згоди, і фараон вигнав його. Мойсей далі стоїть у вірі і молиться до Господа, щоб Господь вступився за нього. І Господь далі веде війну за свій народ.
І те, що тут сказав фараон, це є прообраз тактики диявола. Коли людина хоче йти до Бога, коли людина хоче примиритись з Богом, знайти мир, і диявол не може втримати людину, то він їй так відповідає, як фараон Мойсею. “Добре, йди вже в храм, іди до церкви, але ти при мені будь, не відходь від мене далеко. Ти вже починай служити Богу, але гріхів своїх не залишай. Як пив, так випивай, як робив гріх, так і далі роби ”. Живи як ти жив, будь у гріху і вже починай Богу служити і навіть служіння можеш розпочати нести. Мойсей каже, що такого не буде, я маю вийти від тебе.
Бог жертви не приймає, коли людина в гріхах та різній нечистоті. Мойсей знав це, і він не згодився на пропозицію фараона. Каїн і Авель принесли жертви, одна прийнята, друга ні. Коли в гріхах людина, вона Богу служінням догодити не може. А диявол хоче цього, щоб так було: “Добре, ти будь таким, як ти є, і вже починай служити Богу ”. На це ми ніколи не повинні згоджуватись. Повна свобода від ярма диявольського, від пут диявольських, повна незалежність, служіння Господу в свободі від усього нечистого.
Друга умова фараона - провалилась
8 І повернено Мойсея та Аарона до фараона, а він їм сказав: Ідіть, служіть Господеві, Богові вашому. Хто та хто піде?
9 І відповів Мойсей: Ми підемо з молоддю нашою та з старими нашими, з синами нашими та з дочками нашими, з дрібною нашою худобою та з великою нашою худобою підемо, бо в нас свято Господнє.
10 А він відказав: Нехай буде так Господь із вами, як я відпущу вас і дітей ваших!... Та глядіть, бо щось лихе перед вами.
11 Тож нехай ідуть самі чоловіки, та й служіть Господеві, бо того ви бажаєте. І вигнано їх від лиця фараонового. (Вих.10:8-11)
(В руському перекладі 10 вірш, більш зрозуміло написано)
10 [Фараон] сказал им: пусть будет так, Господь с вами! я готов отпустить вас: но зачем с детьми? видите, у вас худое намерение!
11 нет: пойдите [одни] мужчины и совершите служение Господу, так как вы сего просили. И выгнали их от фараона. (Исх.10:10-11)

Коли Бог продовжував карати фараона, то фараон, прийнявши тяжкі покарання, знову кличе Мойсея, щоб сказати про свою згоду трохи поступитися. Фараон вже погодився їх відпустити далеко, як того хотів Мойсей, але поцікавився, хто піде? Мойсей каже, що всі підуть: дорослі, діти та худоба, бо велике свято у нас для Господа. Ні, каже фараон, дітей залиш мені.
Фараон каже: одні мужчини ідіть, глави сімейств – служити вашому Богу, а діти нехай залишаться у Єгипті. Це також диявольська атака сьогодні на сім’ї. Вже коли він не може втримати чоловіка, жінку, тоді говорить: “добре, вже служи Богу, як хочеш, але дітей мені лиши. Хай діти будуть мені, хай діти будуть невіруючі, хай діти йдуть в світ, хай діти роблять гріх, хай діти живуть, як живуть в світі. Це велика диявольська ставка на наших дітей сьогодні, щоб наші діти залишилися без Господа, без віри, без надії, без любові. І він для цього сьогодні приготував великі знаряддя, щоб воювати проти дітей, щоб дітей відвести від віри, щоб діти не служили Богові, щоб діти пішли шляхом розгульним, шляхом широким, шляхом атеїстичним, шляхом прокляття, шляхом темряви і безнадії. Тому що людина без Бога – це людина без надії. Якщо якусь надію і має, це фальшива надія, бо сама справжня надія – це є наш Господь і мир з ним через Ісуса Христа.
Одне із самих могутніх, одне із самих сильних знарядь сьогодні, – це телебачення. Диявол прямо приходить у хату і отруює дитину в хаті, коли не бережуть її батьки. Дуже багато є окультизму в телебаченні. Особливо у дитячих мультиках, які сьогодні транслюються. Це не той колишній зайчик та лисичка, а сьогодні там демони грають основні ролі. Герої цих мультиків – це похоже, що їх з пекла подоставали. Напевно в диявола немає таких лихих, страшних, зубатих, хвостатих, лапастих, які сьогодні дітей забавляють. Диявол діє на дітей прямо в домах, коли ми, батьки, не пильнуємо того.
А скільки там аморальності є! Діти ніколи б цього не побачили і не почули б у нас, у батьків. На сьогодні, в тому екрані вони, можуть побачити саме огидне, саме жахливе, саме противне, і їх молода душа, їх чисте серце отруюється вже з дитинства. Прямо в домах. Коли батьки не пильнують за цим, тоді дитина може відпасти від Бога, і не йти до Бога, тому що вона отруєна дияволом у хаті.
А Інтернет скільки сьогодні може дати грязі? Розбещені ігри у мобільних телефонах - це є атака диявола, щоб дітей утримати при собі. Але ми повинні, як написано: "…а знанням визволяються праведні" (Пр.11:9). Ми зобов’язані стати на сторожу і не дати дияволу нашкодити нам. Ми і діти наші повинні служити Господу, щоб в старості ми могли втішатися, бачачи як наші діти служать Богу і у вічності бути разом.
Приємно читати книгу Царів та спостерігати, коли дитина йде слідами батька, любить Бога, шанує заповіді, і Бог її чудово благословляє. Прекрасно! І як прикро, коли дитина стає після батька царем і йде на широку дорогу, Бога не шанує, Бога не поважає, заповіді ігнорує, і як потім ця дитина закінчує життя в проклятті… Це страшно!.. Тому, дорогі браття і сестри, я зосереджую вашу увагу на тому, що наша цінність – це наша душа. Диявол хоче згубити нас, якщо цього не вдалося, диявол накидається на дітей, щоб діти загинули. Але ми, Іменем Господа, силою Господа, Духом Господа, кров’ю Ісуса будемо розрушати всяку твердиню, всякий замисел диявола в нашому домі, у нашій сім’ї. Нехай панує Ісус, нехай буде свобода Духу Святому, нехай буде світло, темряві місця нема, бо з нами Бог і перемога в наших руках.
Третя умова фараона - провалилась
24 І покликав фараон Мойсея, та й сказав: Ідіть, служіть Господеві! Тільки дрібна ваша худоба та ваша худоба велика нехай позостанеться. Також дітвора ваша нехай іде з вами!
25 Та Мойсей відказав: Дай в наші руки також жертви та цілопалення, і ми спорядимо жертву Господеві, Богові нашому.
26 І також худоба наша піде з нами, не зостанеться ані копита, бо з нього ми візьмемо на служення Господеві, Богові нашому. Бо ми не знаємо, поки прибудемо туди, чим будемо служити Господеві. (Вих.10:24-26)

Мойсей стояв на своєму, він не йшов на виверти (або хитрощі) фараона. Фараон хоче хоч би що-небудь утримати у себе, щоб потім маніпулювати Ізраїльтянами. То їх хотів біля себе вдержати, - ні ми йдемо далеко, - добре йдіть. Дітей хотів біля себе вдержати, - ні віддай нам також дітей. - Добре даю дітей. Тепер, каже, залиште хоч свій бізнес, залиште свій мілкій і крупний скот при мені. Мойсей сказав: - ні, і копита не останеться. Ідемо ми, діти наші, і все наше. Ми йдемо із царства тьми, в царство Сина Ісуса Христа! Ідемо з усім нашим, нічого не залишмо дияволу.
Сьогодні ворог диявол те саме каже. Ворог говорить: добре, служиш Богу – служи, діти з тобою – хай буде так, а от твій доход хай буде не святий. Цей текст нам говорить: християнину, як і де ти заробляєш гроші? Господь бажає, щоб наш заробіток був чесний і угодний Господу. Тому що в цьому світі, як ми знаємо, можна кошти заробляти чесно, можна кошти заробляти брудним шляхом.
Я вірю, Господь бажає, щоб ми були без плями і пороку в усіх сферах життя. І в плані заробітку грошей. І сьогодні Дух Святий звертається до нас, дітей Господніх, - як ти заробляєш гроші? Все нормально у тебе в цій галузі? Диявол має за що зачепитися, чи ні? Ніде немає ніяких темних плям, обману, хитрощі, лукавства? Ніде немає якогось зла? Господь бажає, щоб усе було чисто, щоб можна було дерзновенно молитись за свою роботу, молитись за свій бізнес, призивати Ім’я Господнє, і щоб Господу була можливість прийти і благословити бізнес. Бо якщо там є якесь беззаконня, огидні (або мерзотні) якісь дії, Бог не благословить. Тому, дорогі друзі, не головне фінанси в житті, не головне комфорт в житті, не головне доход великий у житті, тому що як нема головного, нема Господа, нема Ісуса, нема тої перлини, то фінансами душу не утішиш, фінансами благословення не купиш. Воно може йти на прокляття. Тому перевіримо своє життя, саме цю галузь, за яку ми говоримо, щоб Ім’я Господнє святилося в цьому. Де був обман, нехай вже не буде обману, де було лукавство, хай не буде, де було якесь беззаконня, хай не буде, хай у всьому буде світло Господнє. По правді, по правді, по правді! І ми дерзновенно (сміливо) будемо молитися за свої доходи. Хай Бог допоможе, бо у цьому ворог прагне, хоч якось осквернити (або спаплюжити) дітей Господніх, щоб не було благословення.
Ось, дорогі друзі, ми подивилися як Господь через Мойсея вирвав народ Ізраїлю із Єгипту, із цієї печі розпаленої. Мойсей їх вирвав, можна так сказати, бо у Єгипті була рука міцна, армія міцна, вся сила держави тримала їх, щоб вони не вийшли звідти. Але Мойсей з Іменем Господнім, Мойсей з присутністю Божою, з мудрістю Божою, з силою Божою переміг саму могутню державу того часу, фараона, його військо, його народ. Сталося те, що прагнув досягти Мойсей і йому допомагав у цьому Господь Бог. Ціль досягнута. "І квапили єгиптяни народ той, щоб спішно відпустити їх із краю, бо казали: Усі ми помремо!" (Вих.12:33). Цього випадку чекало не одне покоління. Бог виконав бажання Своїх дітей. Тільки з Господом ми переможемо ворога свого.
Послідовник Христа – перемагай, як Мойсей
Я чув такий вислів: «Якщо тобі копають яму, не мішай, закінчать, зробиш басейн». З нами Бог, і тому ми повинні у вірі в Бога, у вірі в Його любов, у вірі в Його турботу, у вірі в Його піклування мати оптимізм, мати сміливе лице, мати завзяття, наше діло праве, ми йдемо вперед, ми йдемо згідно Божих заповідей, ми не ворогуємо з Богом, ми в мирі з Богом. Як сказав Давид, якщо за мене Бог, то що мені зробить людина? Як сказав Давид, навіть якщо полк буде йти проти мене, навіть війна підніметься проти мене і тоді я буду покладати надію на Господа. Хвала Ісусу! Ми у Дусі Святому можемо повторити ці слова: "Господь моє світло й спасіння моє, кого буду боятись? Господь то твердиня мого життя, кого буду лякатись? Коли будуть зближатись до мене злочинці, щоб жерти їм тіло моє, мої напасники та мої вороги, вони спотикнуться й попадають! коли проти мене розложиться табір, то серце моє не злякається, коли проти мене повстане війна, я надіятись буду на те, на поміч Його! Одного прошу я від Господа, буду жадати того, щоб я міг пробувати в Господньому домі по всі дні свого життя, щоб я міг оглядати Господню приємність і в храмі Його пробувати! бо Він заховає мене дня нещастя в Своїй скинії, сховає мене потаємно в Своєму наметі, на скелю мене проведе!" (Пс.26:1-5)
Дорогі друзі, нехай ніколи не ослабне наша віра в силу Божу та Його міць, в любов Божу, в контроль Божий, в турботу Господню, що Він піклується, що ми для Нього є дорогі діти, на стільки дорогі, що Єдинородний Син вмер на Голгофі, щоб нам дати благословення. Хвала Богові!
Оце така ціна наша, оце Він так нас цінує, що Його Син в муках помер, щоб дати нам благословення, дати нам повноту радості небесної, така велика любов Господня. І тому, якщо диявол якось хоче дати тобі зневіру: «Бог забув тебе, Бог не підтримає тебе, Бог не на твоєму боці, Бог не почує тебе». Сьогодні Господь каже: «Любов’ю вічною Я полюбив Тебе і простер (або спрямував) тобі благовоління, і ти в тіні крил Моїх, і Я бережу тебе як зіницю ока, і Я прожену від тебе всяке нечисте, яке хоче принести тобі прокляття».
Дорогі християни, нам належить свобода, нам належить благословення, ми не мусимо оставатись в якомусь проклятті, ми не мусимо зоставатись в якомусь не благословенні, за нами Бог і з нами має бути повнота Його благословень. Вір в це, друже, йди до цього, молись за це, жди цього, не сумнівайся ніколи, бо прикро дивитися на Ізраїль, коли вони сумнівалися, коли вони страхалися, коли вони казали: «напевно Бог нас оставив»… Прикро дивитись, і Богові це не подобалося. Хай міцна віра живе в наших серцях, віра у велич Його, віра в любов Його, віра в турботу Його, віра в опіку Його.
З праведною вірою наші успіхи будуть подібні до Мойсеєвих і влада фараона\диявола не буде над нами та дітьми нашими та майном нашим. Світло Боже буде сяяти на всій нашій території. Отож воюйте та перемагайте – ви можете це зробити, бо ви народжені з гори, бо ви хрещені Духом Святим.
Три рівні перемоги
Самому відійти від фараона. Дітей відвести від нього. І третє – мілку і крупну худобу, тобто заробіток грошей, щоб був праведним.
Буває так, що є рішення служити Богові і вчинений акт покаяння перед Богом, але звільнитись від деяких пороків, гріхів неможливо, особливо, коли вони «солодкі». Хтось не може кинути палити, хтось - алкоголь приймати, хтось - вірність дружині не берегти, хтось обман практикувати, особливо, коли це дуже вигідно і т.д. це залежно в якому болотом була замазана людина. Щоб не вчепилось - все потрібно залишити. Наше служіння Богові приємне лише тоді, коли ми далеко відійшли від фараона – повністю освятились, бо без святості ніхто Господа не побачить.
Дорогий друже, я бажаю тебе підбадьорити, що яка б не була сильна залежність - ти можеш розірвати будь-які пута диявола і бути вільним. Зненавидь всяке беззаконня, яке має місце у твоєму житті і, приблизившись до Господа – розірви його і вирвись на свободу. Дихни вільно і насолоджуйся свободою. Не осуджуй себе на вічне ув’язнення. Через перемогу на Голгофі ти приречений на успіх. Живи на повну цікавим, легким та приємним християнським життям. Це мрія твоєї душі, бо вона християнка.
Другий рівень – це наші дітки. Які б пута їх не зв’язали, вони можуть бути вільними. Навіть, якщо вони цього не хотять, через те, що вони в’язні якихось поганих звичок, чи великих гріхів. Як Мойсей - борись за їх свободу і Господь переможе ворога душ людських - диявола в їх житті, щоб вони могли прийти на дорогу життя. Багато випадків буває, що дітки звільняються від пут диявола після смерті батьків. Молитви батьків не лишаються не почутими, Бог відповідь на них посилає у свій час. Наша відповідальність на здатися, що діти у полоні ворога, а бити з вірою говорити про це Богу і Бог розірве пута ворожі у житті дітей у всі разом будемо служити Богові.
Третій рівень – це шлях заробітку коштів. Це ворога дуже цікавить, бо це великий шанс у диявола прийти в наше життя, якщо кошти одержуються грішним шляхом. Грішні кошти не зроблять щасливим життя. Краще заробляти менше, але з правдою ніж багато і руки у бруді. "Ліпше мале справедливе, аніж великі прибутки з безправ'я". (Пр.16:8).
Сам спасся. Дітей звільнив. Бізнес освятив. Це перемога життя. При такій стратегії успіху ворог-диявол ні в чому не зможе нас докорити, чи неправедно обмовити. Господнє ім’я лише буде прославлене у такому житті. І радість буде для всіх хто любить Господа.
З нами Бог! Хвала Ісусу! Амінь.

Источник: http://love1.at.ua/word/moysey.doc

Категория: Фильми | Добавил: love (19.04.2009)
Просмотров: 1227 | Теги: Шкиндер, Безкомпромісність, Шкиндер, Мойсея, Ростислав | Рейтинг: 5.0/2
система комментирования CACKLE

меню

Видео [112]
Аудио [16]
Текст [36]
Аудио Свидетельство [2]
Видео Свидетельство [43]
Текст Свидетельство [5]
Video [9]
Audio [1]
Text [1]
Сурдо Песня [8]
Сурдо Фильмы онлайн [3]
Сурдо Видео [14]
Аудио [722]
Видео [4245]
Фильми [2]
Текст [2672]

Библия онлайн

Библия

Молитва

Мы в соцсетях

Реклама