Любовь Божья

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: love  
Форум » Forum » Христианские Новости » РЕЗОЛЮЦІЯ КРУГЛОГО СТОЛУ “МАЙДАН І ЦЕРКВА” (РЕЗОЛЮЦІЯ КРУГЛОГО СТОЛУ “МАЙДАН І ЦЕРКВА”)
РЕЗОЛЮЦІЯ КРУГЛОГО СТОЛУ “МАЙДАН І ЦЕРКВА”
loveДата: Вторник, 21.01.2014, 15:48 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline
19 січня 2014 року в Києво-Могилянській Академії відбувся круглий стіл під назвою: «Майдан і Церква». Його організаторами виступили: Співдружність студентів-християн (ССХ), асоціація «Духовне відродження» та проект MaydanPrayer.org.

На круглому столі були присутні лідери церков, громадські активісти та керівники професійних християнських організацій.

Одним із спікерів заходу був Голова Альянсу християнських професійних організацій – Сергій Гула. У своєму виступі, Голова Альянсу підкреслив, що зараз є брак усвідомленої місії Церкви в часи Майдану, а також недостатній рівень навчання в церквах питання патріотизму та громадської відповідальності.

За результатами круглого столу було напрацьовано резолюції круглого столу. (Наводиться нижче).

рес-центр Альянсу.

20 січня 2014 р.
Резолюція круглого столу «Церква і Майдан: місія та громадянська відповідальність християнина», що відбувся 17 січня 2014 р. у Києві

Звернення до євангельських церков України

Ми, учасники круглого столу «Церква і Майдан: місія та громадянська відповідальність християнина», у цей переломний момент для українського народу звертаємося до керівників церковних об’єднань, священнослужителів, лідерів служінь та прихожан євангельських церков України із закликом залучити всі наявні можливості для захисту правди і справедливості.

Незалежно від політичних преференцій, закликаємо до активнішої участі в житті українського суспільства та особистої громадянської відповідальності. Насамперед просимо посилити молитву: «хочу я, щоб мужі чинили молитви на кожному місці, підіймаючи чисті руки без гніву та сумніву» (1 Тим. 2:1-4, 8). Оскільки «віра без діл мертва» (Якова 2:17, 20, 26), також закликаємо надавати практичну допомогу постраждалим та нужденним на прикладі доброго самарянина (Луки 10:29-37) у контексті останній подій (репресій проти активістів Майдану, погроз Українській греко-католицькій церкві, ухвалення цілої низки антиконституційних законів 16 січня та силового протистояння 19 січня 2014 р.)

Церква справедливо утрималася від політичних спекуляцій щодо угоди про асоціацію із Євросоюзом. Однак після того, як 30 листопада 2013 р. на Майдані було пролито кров, Церква не може залишатися нейтральною. Через моральну відповідальність перед Богом та суспільством вона має назвати кроваву розправу над мирними громадянами злочином, викрити винуватих і допомогти жертвам.

Майдан у Києві, як і по всій країні, виражає законну вимогу народу до представників влади поважати свободу, гідність і права людей; виконувати свої конституційні зобов’язання для загального блага; не зловживати повноваженнями, що наділив український народ. Церква додає своє авторитетне слово до голосу народу, нагадуючи про гідність людини як створеної Богом за Його образом та подобою; про рівність усіх людей перед Богом; про закон і суд Божий для всіх людей; про Боже заступництво за беззахисних.

При цьому Церква нагадує уряду і протестувальникам про Божі заповіді любові та прощення, без яких вимога справедливості ризикує закінчитися хаосом і насильством. Ми закликаємо чинити все можливе для мирного розв’язання конфлікту. При цьому нагадуємо про те, що кожен особисто відповідатиме за власні вчинки як на землі, так і на небі.

Заявляємо, що спроби влади ізолювати українських вірян від європейської та світової спільноти християн є неприпустимими.

Стверджуємо, що головне завдання Церкви у цей час – бути «сіллю» та «світлом» для суспільства: безкомпромісно викривати гріх у будь-яких його проявах та формах, незалежно від політичних переконань, закликати як представників влади, так і опозицію та народ до каяття, вказувати людям істинний шлях спасіння через Ісуса Христа, всіляко допомагати постраждалим людям, даючи надію.

Віримо, що милістю Божою, молитвами і працею християн події Майдану стануть початком духовного пробудження і оновлення українського народу.
Прикрепления: 0285390.jpg (88.8 Kb)
 
Форум » Forum » Христианские Новости » РЕЗОЛЮЦІЯ КРУГЛОГО СТОЛУ “МАЙДАН І ЦЕРКВА” (РЕЗОЛЮЦІЯ КРУГЛОГО СТОЛУ “МАЙДАН І ЦЕРКВА”)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: