Любовь Божья

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: love  
Форум » Forum » Христианские Новости » Дорогі брати та сестри! (Дорогі брати та сестри!)
Дорогі брати та сестри!
loveДата: Вторник, 21.01.2014, 14:48 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline


Дорогі брати та сестри!

Ситуація, що складається в Україні викликає в нас велике занепокоєння. Ми, усвідомлюючи свою відповідальність про наше місто та країну, не повинні стояти осторонь та бути байдужими до цих подій. Зважаючи на ескалацію протистояння, що відбувається в місті Києві вже другу добу поспіль, звертаюся до кожного з вас, християн України, з молитовною ініціативою — стати людьми заступницької молитви та носіями Божого миру:
- Прошу обласних пресвітерів та пасторів церков закликати людей молитися про Україну не лише в молитовних вечірніх зібраннях, але організувати постійні молитви в межах громади виходячи з практики та досвіду окремо взятої громади (цілодобові молитовні ланцюжки, щогодинні молитви тощо);

- Закликаю усіх до спільної щоденної всеукраїнської молитви в час між 21.00 та 23.00.
Молімося разом про три потреби:
1. Щоб влада почула народ і шукала Божу мудрість для вирішення конфлікту;
2. Щоб Бог відновив мир в суспільстві та про територіальну цілісність Україні;
3. Щоб всі учасники масових заходів уникали провокацій, насилля та кровопролиття.

З молитвою про вас,
Михайло Паночко
Старший єпископ ЦХВЄУ
Прикрепления: 7540011.png (229.7 Kb)
 
loveДата: Вторник, 21.01.2014, 14:49 | Сообщение # 2
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline
ПРЕЗИДЕНТ УКРАИНСКОГО БИБЛЕЙСКОГО ОБЩЕСТВА ПРОСИТ ВСЕХ ХРИСТИАН УКРАИНЫ ДЕЛАТЬ ВСЕ ВОЗМОЖНОЕ НА СВОЕМ МЕСТЕ


Как глава Украинского библейского общества и служитель Церкви Григорий Комендант призвал рассматривать происходящие события в Украине в свете Библии, поскольку «в ней мы находим такие слова: «Мерзость для царей – дело беззаконное, потому что правдою утверждается престол» (Притчи 16:12)».

«У нашей страны возникли большие проблемы, потому что посеяно много неправды и полуправды, а полуправда - даже хуже, так как легко вводит людей в заблуждение. Такое положение люди могут терпеть до поры, но не постоянно… Украинцы – особый народ, перенесший много бед и при этом настроенный на мир. Я верю в наш народ и доверяю Богу. Верю, что в ближайшие дни ситуация изменится к лучшему. Это мой христианский оптимизм. Но для этих добрых перемен всем нам предстоит что-то сделать.

Во-первых, - со стороны власти, потому что многие возможности были ей упущены. Во-вторых, со стороны оппозиции. Нужно идти навстречу друг другу в поиске мира», – говорится в заявлении Г. Коменданта.

Он призвал верующих людей к молитве: «Мы должны молиться, распространять мир, волны мира во все стороны. Конечно, на власти больше ответственности. Люди не могут больше терпеть. Нужно сказать богатым и «крутым»: остановитесь. Принятые законы – нечеловеческие, такие сложно представить в XXI веке, они из далекого прошлого. Мы должны быть христианскими оптимистами и нести этот оптимизм людям, от нас его ждут».

Григорий Комендант надеется, что вместе с предстоятелями других украинских Церквей станет на Майдане с конкретными предложениями примирения и выхода из ситуации, поскольку, по его словам, сейчас уже ведутся консультации с обеими сторонами – и властью, и оппозицией и еще не до конца использованы все христианские ресурсы любви и сочувствия. Он просит всех христиан Украины проявить активность, делать все возможное на своем месте.

Текст заявления

Заявление

президента Украинского библейского общества Григория Коменданта

в связи с событиями в Украине



21.01.2014



Мир вам, братья и сестры!

Обычно я говорю на украинском языке, но сейчас обращаюсь на русском, чтобы меня услышало как можно больше людей, в том числе в соседних странах.

Как глава Украинского библейского общества и служитель Церкви, я призываю рассматривать происходящие события в свете Библии, Слова Божьего. Библия говорит о прошлом, настоящем и будущем, причем так, что все это касается настоящего, у Бога все – настоящее, все относится к нам.

Библия – фундамент для нашей позиции. В ней мы находим такие слова: «Мерзость для царей – дело беззаконное, потому что правдою утверждается престол» (Притчи 16:12).

У нашей страны возникли большие проблемы, потому что посеяно много неправды и полуправды, а полуправда - даже хуже, так как легко вводит людей в заблуждение. Такое положение люди могут терпеть до поры, но не постоянно.С другой стороны, не бывает того, чего Господь не допускает. Бог все контролирует.

Исходя из этого, я хочу сказать, что сейчас – очень тревожное время для всей страны и Церкви. Многие из нас не спят, переживают, молятся. Мы находимся в эпицентре событий и нам трудно понять происходящее, а тем, кто наблюдает со стороны – еще сложнее. Но ясно одно: ситуация очень серьезная.

Слушаявчерашнее обращение президента, я увидел в его глазах большую тревогу. Не знаю, поддастся ли он добрым пожеланиям или другим советам, но я почувствовал сильную тревогу. Тревога присутствует и среди оппозиции, они не контролируют ситуацию.

Как верующие люди, мы должны в этой ситуации нести мир и сочувствие. Сейчас слова уже не действуют, даже раздражают. Много было сказано пустых слов, надо что-то делать.

Украинцы – особый народ, перенесший много бед и при этом настроенный на мир. Я верю в наш народ и доверяю Богу. Верю, что в ближайшие дни ситуация изменится к лучшему. Это мой христианский оптимизм. Но для этих добрых перемен всем нам предстоит что-то сделать. Во-первых, - со стороны власти, потому что многие возможости были ей упущены. Во-вторых, со стороны оппозиции. Нужно идти навстречу друг другу в поиске мира.

Как верующие люди, мы должны усилить наши молитвы. Недостаточно молиться просто словами. В эту ситуацию нужно войти, прочувствовать ее. И тогда взывать к Богу. Я верю, что Он услышит.

Конечно, есть вещи, которые мы не можем изменить. Так Моисей не мог изменить сердце фараона, а Седрах, Мисах и Авденаго – волю царя. Они были готовы на страдания. Но Бог Сам изменил ситуацию.

Мы должны молиться, распространять мир, волны мира во все стороны. Конечно, на власти больше ответственности. Люди не могут больше терпеть. Нужно сказать богатым и «крутым»: остановитесь.Принятые законы – нечеловеческие, такие сложно представить в XXI веке, они из далекого прошлого. Но Бог может изменить все это, я верю, что Он хочет для нас лучшего.

Мы должны быть христианскими оптимистами и нести этот оптимизм людям, от нас его ждут. Со своей стороны я надеюсь вместе с предстоятелями других украинских Церквей стать на Майдане с конкретными предложениями примирения и выхода из ситуации, сейчас уже ведутся консультации с обеими сторонами – и властью, и оппозицией.

Украина имеет будущее. Еще не до конца использованы наши христианские ресурсы любви и сочувствия. Прошу всех христиан Украины проявить активность, делать все возможное на своем месте.

Боже, благослови Украину!
Прикрепления: 0634242.jpg (8.8 Kb)
 
loveДата: Вторник, 21.01.2014, 14:56 | Сообщение # 3
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline


Заклик до молитви!


У цей тривожний час для України звертаюся до Президента, протестуючих, опозиції і до всіх християн в Україні. Оскільки події в Україні дійшли критичної межі і суспільство стоїть за крок до громадянської війни, ми переконані, що потрібно негайно всіма мирними засобами врегульовувати ситуацію, що склалася.

Закликаємо всі сторони конфлікту перейти від слів до конкретних дій задля примирення. Народний гнів та обман і свавілля щосекунди нарощує оберти. Хоча народ зневірився у спроможності достукатися до влади мирним шляхом, ми бачимо розв’язання проблеми у негайному діалозі влади і опозиції. Ми занепокоєні, що спалахнув громадянський конфлікт, який непросто загасити без врахування здорового глузду, миротворчих цілей та Божого керівництва. «Дбайте про спокій міста… і моліться за нього до Господа, бо в спокої його буде і ваш спокій» (Єр. 29:7).

Ми закликаємо християн в Україні і за її межами до посилених молитов, щоб гріх і беззаконня не привели до воєнних дій та безконтрольної ситуації в країні.

Нехай Господь збереже Україну!

В’ячеслав Нестерук – Голова церков євангельських християн-баптистів
Прикрепления: 9455083.jpg (45.6 Kb)
 
loveДата: Вторник, 21.01.2014, 15:07 | Сообщение # 4
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline
Заява Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета
з приводу останніх суспільних подій


Дорогі брати і сестри!
Співвітчизники!


Сьогодні минає рівно два місяці від того дня, коли у столиці на Майдані Незалежності, а потім і у багатьох містах України та за її межами розпочалися масові акції протесту. Зараз можна впевнено стверджувати, що нинішня криза – найважча за весь час від проголошення Незалежності України у 1991 р.

Від початку і Київський Патріархат, й інші Церкви та релігійні організації України наголошували на трьох речах: державна влада та учасники протестів повинні зберігати мирний, ненасильницький характер дій; розв’язання кризи повинно відбутися шляхом діалогу між сторонами; держава має зробити все для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом, бо неочікуване і раптове зупинення цього процесу стало першопричиною протестів.

На превеликий жаль зараз можна бачити, що за два місяці Україна не тільки не наблизилася до подолання кризи - навпаки, протистояння лише загострюється. І найперша причина цього – відсутність справжнього діалогу між сторонами конфлікту та конкретних кроків до мирного розв’язання проблем, які його породили.

Замість діалогу відбувається ескалація насильства. Все розпочалося з побиття міліцейськими загонами учасників мирної акції на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада минулого року. Незважаючи на заяви та обіцянки, розслідування цього побиття досі не завершене, винні не притягнуті до відповідальності.

Це побиття було засуджене і Президентом, і опозицією, і суспільством, але досі залишилося без покарання. Така безкарність зла породила, на моє переконання, подальші акти насильства проти учасників мирних протестів, журналістів, громадських активістів. У відповідь на це зростає агресивність у ставленні до представників влади з боку протестуючих. Все більше стає тих, хто вважає методи мирного, ненасильницького спротиву недієвими.

Замість того, щоби шукати розрядки протистояння влада в особі депутатської більшості у парламенті проголосила прийнятими низку законів, які у своїй суті спрямовані безпосередньо проти учасників нинішніх акцій протесту. Ці зміни до законодавства були проголошені у парламенті без належного попереднього обговорення та у спосіб, який у багатьох викликає сумнів.

Три останні дні у центрі Києва палає вогнище відкритого силового протистояння, пролилася кров, є важко поранені. Це – плід відсутності мирного діалогу, наслідок глухоти влади до вимог протестуючих.

Суспільство наближається до межі, за якою – громадянська війна. Тому Церква закликає Президента, як главу держави, і опозицію невідкладно розпочати прямі, і що найважливіше – плідні переговори для досягнення виходу з кризи.

Я звертаюся до тих, хто сьогодні стоїть по обидва боки конфлікту, до протестуючих і до озброєних представників влади, а також до тих, хто впливає на них наказами чи закликами: кожен з вас перед Богом відповідатиме за свої слова і дії, за пролиту кров і завдані каліцтва. Цієї відповідальності ніхто не уникне, від неї ніхто не буде звільнений!

Категорично неприйнятними є заклики до екстремізму чи сепаратизму.

Я звертаюся безпосередньо до Віктора Федоровича Януковича, як Президента України, найвищого керівника державної влади та лідера політичної сили, яка має більшість у парламенті: законом і займаною посадою Вам дано найбліьше влади і повноважень в країні, тому і міра Вашої відповідальності – найвища. Як віруюча людина згадайте слова Господа Ісуса Христа: блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться. Спаситель також говорить: всі, хто взяли меч, від меча і загинуть. Закликаю Вас обрати блаженний миротворчий шлях, а не шлях застосування сили!

Закликаю всіх віруючих молитися за Україну, за примирення ворогуючих, подолання міжусобиці. Переконаний, що з Божою допомогою наш народ пройде випробування цих важких днів, захистить і збереже соборну, незалежну і неподільну Україну. Писання свідчить, що у правді, а не в силі - Бог. Тому правда переможе, а відповідно переможе кожен, хто стоїть на боці Божої правди.

Закликаю на весь український народ Боже благословення!

ФІЛАРЕТ
Патріарх Київський і всієї Руси-України

21 січня 2014 р.
Прикрепления: 3107088.jpg (21.9 Kb)
 
loveДата: Вторник, 21.01.2014, 17:07 | Сообщение # 5
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline
Звернення Блаженнішого Святослава до вірних УГКЦ
та всіх людей доброї волі з нагоди Дня Соборності України




Високопреосвященні та Преосвященні Владики!
Всесвітліші, високопреподобні та всечесні отці!
Дорогі в Христі брати і сестри!

Свято Соборності України – це святкування відвічного прагнення єдиного українського народу, який був розшматований різними імперіями, щоб його єдність була втілена й захищена в єдиній незалежній Українській державі.

Соборність держави віддзеркалює соборність душі українського народу – культурну, цівілізаційну та духовну єдність спадкоємців давньоруської Київської держави. Ця єдність, що була преображена та утверджена 1025 років тому Хрещенням рівноапостольного князя Володимира, надала духовному началу українського народу виразно європейську ідентичність.

Ця самобутність була висловлена в духовному подвигові перших давньоруських мучеників Бориса і Гліба, які ціною власного життя запечатали християнське відречення від насильства, вчиненого їхнім братом, і цим сказали святе «ні» насильству як способу державотворення.

Європейська ідентичність народу проявилася в повазі до інших народів, релігій та культур, перехрестям яких став древній Київ – мати городів руських. Київ, як «місто миру Христового», є духовним осердям цього давнього народу, який протягом століть умів мирно співіснувати з людьми різних національностей, що століттями жили тут у злагоді.

Соборність сучасної незалежної України – це соборність її суспільства, здатність пошанувати гідність кожної людини, яка живе сьогодні в нашій державі. Молимося, щоб ниніщнє свято Соборності відкрило дороги до єднання, діалогу та порозуміння між владою і народом, різними політичними силами та громадськими організаціями.

Соборність у релігійному житті України – це ісповідування єдиного Бога і даного Ним морального закону. Лише Його закон є соборним фундаментом усякої законності в нашій державі. Сотворивши людину вільною особою на свій образ і подобу, сам Творець наділив її невід’ємними та універсальними правами і свободами, що їх ніхто не має права відібрати чи заперечити. Державні закони повинні їх поважати та служити їх здійсненню.

Богом дарована народові соборність повинна піднести нас понад тим, що сьогодні може ділити наше суспільство. Нехай святкування Соборності допоможе нам оновити віковічне прагнення до єдності України в ім’я новітнього прояву єдиного начала народного буття – культурної, цивілізаційної та духовної єдності українців як європейського народу.

Цьогорічне свято Соборності України затьмарене протистоянням та ескалацією насильства в столиці нашої держави – Києві. Ми з тривогою спостерігаємо, як тривалі мирні протести, не почуті владою, виливаються у хвилі насильства та кровопролиття.

В ім’я збереження соборної України, в ім’я її майбутнього закликаю владу прислухатися до вимог свого народу, перестати говорити з ним мовою сили та використання репресивних механізмів!

Звертаюся до представників громадянського суспільства та всіх політичних діячів відмовитися від насильства та повернутися на шлях мирного спротиву. Не дозвольмо, щоб емоції, навіть оправдані, затьмарили наш світлий розум і позбавили нас самої можливості вступити в діалог!

Звертаюся до нашого єпископату і духовенства особливо чувати над душами повіреного вам стада. Промовляймо до сердець та умів наших вірних Євангелієм Христового миру! Господь сказав нам: «Мир залишаю вам, мій мир даю вам; не так, як світ дає, даю вам його. Хай не тривожиться серце ваше, і не страхається!» (Iв. 14, 27). Про це нам нагадує сьогодні апостол Павло, наказуючи: «Проповідуй слово, наполягай вчасно і невчасно, картай, погрожуй, напоумляй із усією терпеливістю та наукою» (ІІ Тим. 4, 2).

У цей день і в цю історичну мить нехай невпинно лунає в усіх наших храмах, чернечих спільнотах та християнських родинах молитва за мир і Боже благословення для нашого народу! Нехай свято Соборності перетвориться на свято Соборної молитви за Україну!

«Нехай же Бог надії сповнить вас усякою радістю та миром у вірі, щоб ви збагатились у надії силою Духа Святого!» (Рим. 15, 13).

Благословення Господнє на вас!

† СВЯТОСЛАВ

Дано в Києві,
при Патріаршому соборі Воскресіння Христового,
20 січня 2014 року, у день Собору Святого Івана Хрестителя
Прикрепления: 4419487.jpg (22.2 Kb)
 
Форум » Forum » Христианские Новости » Дорогі брати та сестри! (Дорогі брати та сестри!)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: