Любовь Божья

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » РЕСУРСЫ » Екзегетика » богослов'я (богослов'я)
богослов'я
loveДата: Четверг, 14.02.2013, 11:44 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline
богослов'я
 
loveДата: Четверг, 14.02.2013, 11:51 | Сообщение # 2
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 4499
Репутация: 12
Статус: Offline
Богосло́в'я, богослів'я чи теологія чи (грец. θεος — Бог та λογος — слово) — вчення, предметом пізнання якого є Бог і все що з Ним пов'язано. Одним з основних методів теології з найдавніших часів і до нашого часу залишається дослідження і осмислення священних текстів відповідних віровчень, а також коментарів до них, які були зроблені відомими богословами в різні часи. Відповідно до існуючих віровчень про Суще у складі теології можна виділити юдейську, християнську, мусульманську, індуїстську, буддійську та інші теології. Представник теології, хто пише богословські твори — є теолог (богослов).
Теологія тісно пов'язана з філософією, особливо, у тому випадку, коли Вічносущого розглядають як вічну і єдину Істину (Софію), яка є предметом пошуків філософії. По суті богослів'я — це філософія, яка визнає існування Сущого, як унікальної Особи, на відміну від матеріалістичної філософії, яка намагається вивчати Суще як матерію, яка не має особистості. До епохи Відродження, теологія вважалася найвищою наукою (див. схоластика) але у епоху Відродження її висновки були піддані критиці. Повернення філософії до античних витоків, ідеї гуманізму, та антропоцентризму перенесли акценти суспільства зі сівіту потойбічного у світ дійсний.
Християнська теологія охоплює в своїх межах:
природу Бога
відношення Бога зі всесвітом
Боже провидіння щодо людини
вчення Церкви

Існують різні традиції всередині римо-католицької, православної і протестантської спільнот, але типовими розділами теології є:
догматична теологія
історична теологія
пасторальна теологія

Пастирське богослів'я «Священиче служіння звершується на землі,
однак за чином небесним». (свт. Іоан Золотоустий)

Ліберальне богослов'я це богослів'я побудоване на принципах раціоналізма, історичного і догматичного критицизма та соціалогічного фактора.
 
jasvamiДата: Среда, 17.09.2014, 21:19 | Сообщение # 3
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 5
Репутация: 0
Статус: Offline
Цитата
Богосло́в'я, богослів'я чи теологія чи (грец. θεος — Бог та λογος — слово) — вчення, предметом пізнання якого є Бог і все що з Ним пов'язано. Одним з основних методів теології з найдавніших часів і до нашого часу залишається дослідження і осмислення священних текстів відповідних віровчень, а також коментарів до них, які були зроблені відомими богословами в різні часи
Христианское богословие - в большом заблуждении по причине непонимания Писаний, являющихся "свитком Книжным за семью печатями". Ныне Христос снял эти печати и свое толкование разместил в Интернете.
 
Форум » РЕСУРСЫ » Екзегетика » богослов'я (богослов'я)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: